sort proizvodi
news

НАРEДБЕ којима се налажу превентивне мере против епидемије „COVID -19“

Autor:

На основу члана 43. став 1. тачка 1. и 2. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама(„сл. гласник  РС“ бр. 87/18) и члана 17. став 1. Уредбе о саставу и начину рада штабова за ванредне ситуације („сл. гласник  РС“ бр. 27/20), и на основу Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести „Covid-19“ („сл. гласник РС“ бр. 66/2020, 93/2020 и 94/2020) Општински штаб за ванредне ситуације за територију општине Мајданпекна седници одржаној дана 06.07.2020. године, донео је

 

НАРЕДБЕ

којима се налажу превентивне мере против епидемије „COVID -19“

 

  1. Обавезно је ношење заштитне маске у затвореном простору уз одржавање минималне физичке дистанце од 1,5 метара до 2 метра.

 

  1. Окупљање у затвореном простору  ограничава се на максимално 100 лица, уз придржавање мера од 4 квадратна метра по човеку и поштовања одржавања физичке дистанце од 1,5 метара до 2 метра.        

 

  1. У јавном превозу, приградском и такси превозу возачи и путници обавезни су да носе заштитне маске. Превозник је дужан да врши редовно проветравање и дезинфекцију возила.

 

  1. На свим пијацама продавци и купци обавезни су да употребљавају заштитне маске.

 

  1. Ограничава се радно време угоститељских објеката, клубова, барова, и осталих објеката који подразумевају окупљање у затвореном простору од 07 до 23 часова.

 

  • У угоститељском објекту у затвореном простору број гостију се ограничава на минимално 4 квадратна метра по госту. Запослени све време рада морају носити маске. Гост не мора користити заштитну маску само док седи за столом, у било каквом кретању по објекту гост је у обавези да маску носи на прописан начин. На уласку  у објекат и испред тоалета обавезно је обезбедити средство за дезинфкецију руку.
  • У угоститељском објекту у делу отвореног простора (летњим баштама) број гостију се ограничава на минимално 2 квадратна метра површине.
  • Забрањује се организовање свих врста славља и великог окупљања људи у угоститељским објектима.

 

  1. Обавезују се козметички и фризерски салони, салони лепоте, фитнес центри и теретанеда рад организују у складу са мерама заштите, обавезно коришћење маски, држање дистанце, дезинфекција руку и просторија.

 

  1. Забрањује се рад свих затворених базена на територији општине Мајданпек.

 

  1. Контролу спровођења превентивних мера по тачкама ове Наредбе вршиће Одељење за урбанизам грађевинарство, стамбено-комуналне и инспекцијске послове општинске управе Мајданпек – Комунална инспекција.

 

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ЗА ТЕРИТОРИЈУ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК

Наредбе

Претражите вести

Драган Поповић

Председник општине Мајданпек

email

Општина Мајданпек

place Светог Саве бб, 19250 Мајданпек

local_phone 030 / 581-140, 581-141

email majdanpekso@majdanpek.rs

local_printshop 030 / 581-240, 583-106

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

MAJDANPEK
  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %